کمپرسور باد

قسمت های مخزن پمپ باد

مخزن پمپ باد دارای چه قسمت هایی می باشد؟

قسمت های مخزن پمپ باد

 

مخزن پمپ باد یکی از مهم‌ترین قسمت های هر کمپرسور و پمپ بادی است که وظیفه ذخیره و تأمین هوای فشره کمپرسور را دارد. قسمت های مخزن پمپ باد  به دلیل دارا بودن سطح تماس گسترده که با هوای محیط، باعث خنک شدن هوایی که در آن فشرده شده است می‌شود. بعد از آن بخشی از رطوبت موجود در هوا را به شکل قطرات مایع آب خارج می‌کند.

از ذیگر ویژگی های مخزن پمپ باد می‌توان به این یاد کرد که این قسمت نوسانات فشار را که در هوا به وجود می‌آید را پایین آورده . در نتیجه جریان هوا را آرام کرده و باعث می‌شود فشار هوا ثابت نگه داشته شود. به همین دلیل است که مخازن پمپ باد را در اندازه ها، و ضخامت های مختلف طراحی و تولید می‌کنند.

دستگاه‌ها و ابزارهای بادی از قدیم در صنایع سنگین و مادر مانند معادن، راه‌سازی، ذوب فلزات، مونتاژ و نصب قطعات ماشین آلات و اتومبیل و ماشین آلات و ابزارهای صنایع چوب و کمپرسور … استفاده می‌شده است. با این تفاسیر که در گذشته فقط چند شرکت وسایل و ابزار آلات بادی را بری مصارف خاص وارد کشور میکرد ولی اخیرا با گسترش مصارف عمومی و افزایش تقاضا برای رفع نیازهای جدید، ابزارهای بادی متنوع و گوناگونی با برندها و کیفیت‌های مختلف وارد بازار ایران شده‌اند؛ مانند کالاهای دیگر غالباً شرکت‌های معتبر و معمولاً با سابقه درزمینه‌ی عرضه‌ی این سبک ابزار، در مقابل کالای فروخته شده متعهد بوده و همچنین دارای بخش ارائه‌ی خدمات پس از فروش بهتری هستند که خدمات مناسب و شایسته‌ ای به مصرف کننده ارائه می‌ دهند.

که این دلایل عبارت است از استفاده انرژی کمتر، استهلاک ناچیز، هزینه تعمیر پایین‌تر و نگهداری ساده‌تر و ایمنی بالاتر و … . به خاطر همین دلایل است که بسیاری از کارخانجات و صنایع سنگین و نیمه سنگین از ابزار بادی بیشتر از سایر ابزار آلات استفاده میکنند. با توسعه‌ی صنعت و نیاز به استفاده اقتصادی‌تر از انرژی، الگوی مصرف نیز در حال تغییرات فراوانی است. از این جهت ویژگی‌های این مورد و نتایج اثربخش آن در طولانی مدت دایره‌ی مصرف کنندگان ابزار بادی را وسعت داده است.

پمپ باد نیز یکی از این ابزار های بادی است که در صنایع مختلف استفاده می‌شود و کاربرد های مختلفی دارد. پمپ باد از قطعات مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به چند عدد از مهم ترین قطعات پمپ باد اشاره می‌کنیم.

 

قسمت های مخزن پمپ باد

 

کمپرسورها وسیله ای هستند برای تولید و تامین هوای فشرده مورد نیاز برای ابزارهای بادی مختلف. خود این ابزار های مختلف در انواع و حجم های متفاوتی هستند. یکی از نکته های مهم و حائز اهمیت آن است که این دستگاه ها در حجم های متفاوتی هستند از این رو برای داشتن حجمی مناسب از هوای فشرده باید مخزنی متناسب و به اندازه ی نیاز شخصی خود انتخاب کنید. اگر کمپرسور انتخابی و یا مخزن مورد نظر با میزان کار ابزار بادی تطابق نداشته باشد. موجب فشار دائمی به قسمت موتور، استهلاک و مصرف انرژی بالایی خواهد شد. معمولا بعداز مدتی استفاده مقداری از رطوبت هوا در هنگام ذخیره سازی وارد مخزن میشود، که این رطوبت به صورت دوره ای نیاز به تخلیه از طریق پیچ تخیله مخصوص و تعبیه شده در زیر مخزن کمپرسور را دارد.

 

لوله فلزی یا پلاستیکی ویژه‌ی انتقال هوای فشرده

 

لوله‌ها و اتصالات به توجه به این که پر مصرف ترین جز این ساختار به حساب می آیند به توجه زیادی نیاز دارند از طرفی هم اغلب افت فشار و نشتی هنگام انتقال هوای فشرده در این قسمت ها اتفاق می‌افتد. انتخاب قطر و طول این وسیله باید متناسب با کار مورد نظر باشد که میزان افت فشار را به حداقل برسد. به‌طور کلی معمولا از شیلنگ‌های کوتاه‌تر از ۸ متر برای مصــارف عمومی استفاده میشود. برای فواصل بیشتر بهتر است تا لوله‌کشی با لوله‌های فلزی انجام شود تا هم دچار افت فشار نشویم و هم طول عمر آن بیشتر باشد. اتصال بین لوله‌ها و شیلنگ‌ها توسط قطعاتی خاصی به نام های کوپلینگ و فیتینگ انجام می‌شود. عملکرد مطلوب این اتصالات بسیار حائز اهمیت است و در راندمان کاری بسیار موثر است.

 

فیلتر رطوبت

 

هوای فرستاده شده از مخزن پمپ باد همیشه دارای رطوبت است. البته باید توجه داشت که رطوبت بزرگ‌ترین عامل خرابی ابزار بادی است و فیلتر رطوبت از انتقال رطوب همراه با هوا به درون ابزار بادی جلوگیری می‌کند. پس از این رو وجود این فیتر بسیار حائز اهمیت است. پس همیشه سعی کنید مخزن فیلتر رطوبت را تخلیه نمایید.

 

واحد فشار شکن

 

هوای فشرده شده خروجی  از مخزن پمپ باد هوا درست قبل از ورود به ابزار بادی باید دارای فشار مشخصی باشد. تنظیم و اندازه کردن این فشار بر عهده فشار شکن است. ابزارهای بادی معمولا با فشار هوای 90 پاسکال بیشتری راندمان و کارایی را دارند.

 

واحد روغن

 

همان طور که از اسم این واحد پیداست وظیفه‌ی این بخش در کمپرسور هوا تزریق روغن بین قطعات به منظور روان کردن حرکت، عامل کاهش خوردگی و کم شدن اصطکاک بین قطعات ابزار و ماشین‌های مکانیکی که از امور واجب و ضروری در کارکرد و راندمان این قطعات است.قطعات کمپرسور بدون وجود روان کننده‌ی روغن به سرعت دچار فرسودگی و خرابی خواهند شد. روش روغن‌کاری و روان کنندگی در سیستم اینگونه است که روغن بین قطعات متحرک کمپرسور در حال چرخش میباشد تا عمل روانکاری انجام شود.در صورتیکه دستگاه کم روغن یا بدون روغن باشد ،قسمت مکانیکی کمپرسور ،قفل میکند و اصطلاحا گیرپاژ میشود.پس به روغن کمپرسور بسیار حساس باشید.

 

نکاتی در رابطه با قسمت های مخزن پمپ باد

 

مخازن کمپرسور باد به خاطر ذخیره و تأمین هوای فشرده استفاده می شوند. این تجهیزات به علت سطح تماس گسترده ای که با هوای محیط اطراف خود دارند، باعث خنک شدن هوای فشرده می شود.  از طرفی بخشی از رطوبت موجود در هوا را به شکل قطرات مایع آب خارج میکند. البته نوسانات فشار را که در شبکه هوا بوجود امده را پایین می اورد به این علت که جریان هوا را آرام نموده و همچنین فشار شبکه هوا را ثابت نگه می دارند. از این رو مخازن کمپرسور ها در ضخامت و فشارهای مختلف طراحی و تولید میشوند.

مخازن ذخیره هوا برای هر سیستم هوای فشرده ضروری میباشد از این جهت که هم نوسانات فشاری را کم میکند و هم به موتور کمتر فشار می اورد از این رو مزایای استفاده از مخازن هوای فشرده بدین گونه می باشد:

 

هوای فشرده در زمانهای اوج مصرف بدون اینکه نیاز به استفاده از کمپرسورهای بزرگتری باشد وارد مدار میشود.
 
تعداد سیکلهای بارگذاری و روشن و خاموش که باعث کارکرد بهینه کمپرسورهای اسکرو شده را کاهش میدهد و همچنین تعداد دفعات روشن و

 

خاموش شدن موتور نیز به مراتب کمتر میشود.

 
کاهش تعداد نوسانات بار و جلوگیری بیش از حد روشن و خاموش کردن کمپرسور در طول دوره استفاده از آن.
 
سرد کردن هوای فشرده و جداسازی رطوبت هوای تولید شده از روغن.
 

 

نگهداری از قسمت های مخزن پمپ باد

 
آزمایش درست کار کردن عملکرد سوپاپ اطمینان و مانومتر
 
استفاده کردن از رطوبت گیر و واترترپ(تله آبگیر)
 
رنگ آمیزی و زدن زده زنگ برای جلوگیری از پوسیده شدن توسط رطوبت موجود در هوا به مرور زمان
 
نگهداری مخزن در محیطی مناسب به دور از نور مستقیم خورشید
 
بازدید از مخزن توسط کارشناسان هر یک سال یکبار
 
آچارکشی مناسب پس از باز و بست کردن دریچه منهول
 

 

انواع تست قسمت های مخزن پمپ باد

 
تست هیدرو استاتیک
 
تست X-RAY
 
تست PT
 
تست UT
 
تست VT
 

مخزن پمپ بادمخزن پمپ باد

قسمت‌ های مختلف مخزن پمپ باد

 
سوپاپ اطمینان مخزن پمپ باد
 

این قسمت در صورت افزایش بیش از مجاز فشار داخل مخزن پمپ باد سوپاپ اطمینان را باز کرده و با خروج فشار اضافی از دریچه خود باعث جلوگیری از انفجار مخزن میگردد.

 

اتودرین مخزن پمپ باد
 

اتودرین یک شیر برقی اتوماتیک میباشد که در خارج مخزن کمپرسور مورد استفاده قرار میگیرد . هوای فشرده شده توسط کمپرسور دارای مقداری قطرات آب میباشد که این میزان آب معمولا در داخل مخزن کمپرسور اسکرو  انباشته میشود و به این منظور  این که باعث زنگ زدگی داخلی نشود شیر تخلیه دستی یا شیر تخلیه اتوماتیک اتودرین در زیر مخزن استفاده میشود . اتودرین با دو پیچ قابل تنظیم میباشد که هر چند وقت یکبار و چه مدت شیر مخزن را باز و وصل کند تا این قطرات اب تخلیه شود.

 

مانومتر مخزن پمپ باد
 

مانومتر وسیله است برای اندازه گیری فشار داخلی مخزن کمپرسور میباشد . درست کارکردن مانومترهای مخزن کمپرسور حتما باید کنترل شود.

 

نتیجه گیری قسمت های مخزن پمپ باد

 

امروزه اکثر افراد از کاربرد و استفاده همه جانبه ی کمپرسورها همه مطلع هستند. از این بابت مسئله ای که پیش می‌آید نحوه استفاده و نگه داری آن است. این مسئله از این جهت حائز اهمیت میشود که هم باعث بالا بردن راندمان آن میشود و هم طول عمر مفید آن را افزایش میدهد. از این رو علاوه بر اطلاع کافی از کمپرسور خریداری شده برای استفاده باید اطلاعات کافی از نحوه نگه داری و استفاده از ان را هم یاد داشته باشیم. حال با شناخت نحوه کار کردن و جزیئات هر قسمت میتوانیم بهتر از قبل از این ابزار نگه داری کنیم.

یکی از قسمت های با اهمیت کمپرسورها مخزن آن ها است. از بابت با اهمیت است که در افت و یا حتی افزایش فشار موتور ان را متعادل میکند از این رو دیگر به وسایل متصل فشار وارد نمیشود. از طرف دیگر اگر تعداد وسایل زیادی به کمپرسور متصل باشد به موتور کمپرسور فشاری وارد نمیشود. مخزن دارای ابعاد و انواع مختلف است اما اکثر ان ها از قسمت های مشخصی درست شده است. با شناخت کافی از اجزای ان و انواع ان میتوان مخزنی متناسب با نوع کار خود انتخاب کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا