کمپرسور هوا

به کارگیری کمپرسور روتاری یا پیستونی

به کارگیری کمپرسور روتاری یا پیستونی

به کارگیری کمپرسور روتاری یا پیستونی

 


پمپ باد
 دستگاهی می باشد که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه از لحاظ عملکر، ابعاد و .. با انواع مختلف ساخته و به بازار عرضه می شود که کمپرسور روتاری و پیستونی دو نوع از آن محسوب می شوند که هریک ویژگی های خاص خود را دارا می باشند به عنوان مثال از کمپرسور های پیستونی در فشار های بسیار بالا هم می توان استفاده نمود درصورتی که کمپرسور روتاری را برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار داد. از جمله تفاوت های کمپرسور روتاری و پیستونی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

نحوه نگهداری میله ها و پیستون ها

 

میزان صرف هزینه برای خرید و نگهداری آن ها
 

میزان تولید سر و صدا

 

در واقع نمی توان گفت که کمپرسور روتاری بهتر است یا کمپرسور پیستونی چرا که هریک از این کمپرسور ها دارای مزیت ها و معایبی می باشد و در مناطق خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. شما ابتدا باید منطقه جغرافیایی که در آن منطقه نیاز به کمپرسور دارید را در نظر بگیرید و سپس مدل مناسب را انتخاب کنید. در این مقاله از ایران کمپرسور سعی بر این کرده ایم تا شما را با تفاوت های میان کمپرسور روتاری و پیستونی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 

کمپرسور چیست؟

 

کمپرسور هوا نوعی دستگاه می باشد که برای تراکم نمودن سیالات در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. کار کمپرسورها، ایجاد نیروی مکش لازم برای مکیدن گاز مبرّد از اواپراتور، متراکم کردن گاز، و سپس فرستادن آن به کندانسور است، که در آن گاز به مایع تبدیل می شود . مکندگی کمپرسور، گاز را از سمت راست فشار ضعیف به سمت فشار قوی منتقل می کند. حجم گازی که در کمپسورها باید متراکم شود بستگی به میزان جابه جایی پیستون آن ها دارد. کمپرسور باد در انواع مختلف تولید و به بازار عرضه می شود.

 

کمپرسور پیستونی

کمپرسور های پیستونی محبوب­ ترین و رایج ­ترین نوع کمپرسورهای خنک‌ کننده می باشند. پیستون و سیلندر دو قطعه اصلی هستند که در این کمپرسورها مورد استفاده قرار گرفته اند. عملکرد کمپرسور کولر گازی چیزی همانند فرآیندی می باشد که در موتور خودروها رخ می‌ دهد. به‌طور کلی، در زمان حرکت رو به پایین پیستون گاز مبرد وارد کمپرسور می‌شود و هنگامی که پیستون به سمت بالا می‌ رود شیر ورودی بسته‌شده و گاز فشرده‌شده از سوپاپ خروجی خارج می‌شود. تکرار این حرکت رفت و برگشتی پیستون به کمک میل لنگ کمپرسور سبب متراکم شدن گاز مبرد داخل آن و ایجاد خلأ شده که این امر موجب می‌شود گاز مبرد با مکش به درون سیلندری که خود از طریق شیر خروجی به کندانسور متصل است، وارد شود.

کمپرسور پیستونی در دو نوع تولید می شو که شامل موارد زیر می باشد.

 

کمپرسور پیستونی تک مرحله‌ای

 

کمپرسور پیستونی تک مرحله‌ای، رایج‌ ترین مدل کمپرسور برای استفاده در منزل و محل کار می باشد. در این نوع دستگاه، کمپرسور با هر بار رفت و برگشت پیستون، مقداری از گاز مبرد که در محفظه کمپرسور وجود دارد را به داخل سیلندر می کشد، فشرده می کند و به سمت مخزن هل می دهد. هنگامی که حجم فشار داخل مخزن به سطح مشخصی می‌ رسد، کمپرسور متوقف می‌ شود و در زمانی که کولر از هوای ذخیره شده برای خنک کردن خانه استفاده می‌کند، کمپرسور مجدداً شروع به ایجاد فشرده‌سازی گاز می‌ کند و چرخه تکرار می‌ شود.

 

کمپرسور پیستونی دو مرحله‌ای

 

کمپرسورهای دو مرحله دارای دو پیستون می باشند. در این مدل کمپرسور پیستونی، فشرده‌سازی اولیه انجام می‌ شود و از طریق یک سوپاپ به پیستون دوم فشار وارد می‌کند و آن را به مخزن می‌ فرستد. این کمپرسور ها معمولاً از نوع مدل های تجاری سنگین محسوب می شوند که می توانند حجم بیشتری از هوا را در مقیاس PSI (فشار حاصل از نیروی یک پوندی بر سطح یک اینچ مربعی) ارائه دهند.

مزایای کمپرسور پیستونی
 
عملکرد خوب در فشار بالا
 
راندمان بالا و افزایش کارایی کولر گازی
 
تعمیر و نگهداری آسان، به واسطه رایج بودن این سیستم و جدا شدن ساده اجزاء آن
 
دارای تنوع ظرفیتی بالایی و از یخچال‌های خانگی معمولی تا دستگاه‌های خنک‌کننده صنعتی را شامل می‌شوند.
 
معایب کمپرسور پیستونی
 
ساختار پیچیده و نگهداری دشوار
 
لرزش به علت یکنواخت نبودن حرکت مبرد
 
ابعاد بزرگ و نسبت ‘ظرفیت به وزن’ پایین در مقایسه با سایر کمپرسورها
 
حساس به ورود مبرد به صورت مایع: در صورت ورود مایع به محفظه تراکم، سر و صدا تولید شده و سبب وارد شدن آسیب به کمپرسور

 

می شود.

 
بازدهی انرژی پایین: کمپرسور پیستونی به علت مقاومت شیرها در تخلیه و مکش، نشت بین سیلندر و پیستون‌ها، دارای بازدهی انرژی

 

پایینی می باشند.

 

کمپرسور روتاری

 

کمپرسورهای روتاری دارای مکانیزم جابه‌ جایی مثبت و از نوع چرخشی محسوب می شوند. معمولا در مکان هایی که نیاز به حجم فشار و هوا بالا می باشد از کمپرسور های روتاری به جای پیستونی استفاده می شود. در این نوع کمپرسور ها با گردش ۳۶۰ درجه ای تیغه ها عمل مکش و کمپرس ماده مبرد انجام می گیرد، بدین صورت که وقتی گاز از دریچه ورودی وارد کمپرسور می شود ، در اثر چرخش تیغه ها و برخورد پره ها با گاز، با فشار به سوی لوله های خروجی هدایت می شود.

 

مزایای پمپ باد روتاری

 
نصب آسان
 
طراحی ساده
 
قطعات متحرک کم
 
هزینه ابتدایی کم تا متوسط
 
محبوب ترین کمپرسورهای طراحی شده در کارخانجات
 
طراحی دو مرحله ای که کارایی خوبی را فراهم می کند
 
معایب پمپ باد روتاری
 
سرعت های چرخشی بالا
 
با شرایط کثیف مشکل دارد.
 
احتمال عمر کمتر نسبت به دیگر طراحی ها
 
طراحی های تک مرحله ای کارایی کمتری دارند.
 
طراحی های دو مرحله ای و بدون روغن هزینه اولیه بالاتری دارد.
 
نوع طراحی این نوع کمپرسورها باعث انتقال روغن در هوای خروجی می شود.
 
کمپرسور روتاری یا پیستونی
 

ممکن است در هنگام خرید بین انتخاب کمپرسور روتاری یا پیستونی به مشکل بخورید چرا که این دو نوع کمپرسور از لحاظ کارکرد و ویژگی هایی که دارا می باشند با یک دیگر تفاوت دارند. از جمله تفاوت های کمپرسور روتاری یا پیستونی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

نقاط قوت کمپرسور پیستونی
 
میله ها و پیستون ها به نگهداری نیاز دارند.
 
این نوع از کمپرسور را در فشار های بسیار بالا هم میتوان استفاده نمود.
 
نقاط ضعف متراکم کننده های پیستونی
 
تولید سر و صدای زیاد
 
هوایی که تولید میکند از دمای بالایی برخوردار می باشد.
 
نقاط قوت کمپرسور روتاری
 
تولید صدای کمتر نسبت به کمپرسور پیستونی
 
دمای هوای تولید شده توسط این نوع از مدل پیستونی کمتر می باشد.
 
این نوع کمپرسور برای سرد کردن فضاهای بزرگ مثل ادارات و کارخونه ها مناسب است.
 
نقاط ضعف کمپرسور روتاری
 
این مدل از مدل پیستونی از هزینه ی بیشتر برخوردار می باشد.
 
شما باید زما کوتاهی در طول روز از این مدل استفاده کنید به همین علت این مدل برای ادارات مناسب تره
 
سخن پایانی
 

همان طور که در مطالب بالا ذکر شد کمپرسور های روتاری و پیستونی از انواع کمپرسور می باشند که هریک نقاط قوت و ضعف خود را دارا می باشند. کمپرسور روتاری در مکان هایی که نیاز به فشار بالا می باشد مورد استفاده قرار می گیرد در صورتی که کمپرسور پیستونی در کولر گازی به کار می رود. کمپرسور روتاری دارای مکانیزم جابجایی مثبت و چرخشی می باشد، اما کمپرسور پیستونی به صورت رفت و برگشتی عمل می کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا