کمپرسور هوای یخچالی ،امروزه بسیاری از امور روزمره بشریت توسط کمپرسور برطرف می شود به طوری که همیشه انسان از توان کمپرسورها برای حل نیاز های خود بهره برده است. این پیوند انسان و کمپرسورها از گذشته تا به امروز همواره بوده است و با گذشت زمان این نیاز بیشتر از پیش شده است. این نیاز به گونه ای امروزه زیاد است که برخی از کارهای انسان بدون وجود کمپرسورها دیگر قابل رفع شدن نیست. کمپرسورها در هر جا و مکان با توجه به توان خود به سرعت بخشیدن و یا بالا بردن توان بشر برای رسیدن به هدف یعنی انجام کارهای مختلف به کمک انسان ها امده اند.
هر سیستم و دستگاه از اجزای مختلفی درست شده است که یکپارچه کار کردن و صحیح کار کردن هر قطعه بازدهی دستگاه بالا رفته و به درستی کار می کند. این نکته هم که خیلی از دستگاه ها نیاز به یک موتور محرکه و یک تولید کننده انرژی هم دارد. در بسیاری از این دستگاه ها وظیفه تولید انرژی بر عهده کمپرسور هوا می باشد. حال بسته به نوع کمپرسور کارایی و بازده آن متفاوت است. یخچال ها هم یکی از وسایلی هستند که انرژی الکتریکی یا برق را به انرژی سرمایی تبدیل می کنند.
در این مطلب سعی داریم تا نحوه ی کار کمپرسور هوای یخچالی را برای شما شرح دهیم. هر یخچال فریزری از یک سری قطعه درست شده است و یکی از این قطعات کمپرسور آن می باشد. وظیفهاصلی این قطعه تولید انرژی برای سایر قسمت های یخچال است. در این مقاله سعی می کنیم تا نحو کار انواع آن و نکاتی اساسی در مورد کمپرسورها یخچالی را برای ما بازگو کنیم تا با شناخت بیشتر بتوانید از این قطعه مهم در یخچال نگه داری یا در صورت لزوم تعمیر کنید.
باز و بسته شدن سوپاپ ها باعث جریان یافتن گازی می شود که در لوله ها و سیلندر وجود دارد البته این نکته هم نباید فراموش کرد اکثر کمپرسورها شامل قسمت هایی مانند میلنگ، پیستون و سوپاپ در کمپرسور هستند و در برخی از کمپرسورها خبری از میلنگ نیست و وظیفه آن را یک نوع روغن انجام میدهد. برای آموزش تعویض روغن کمپرسور باد یخچالی میتوانید به مقاله روغن موتور یخچال مراجعه نمایید.
تنها تغییر واقعی کمپرسور در پنجاه سال گذشته کاهش مصرف انرژی بوده که به یک مدل آنها «کمپرسورهای خطی» میگویند، در این مدل در عوض اینکه کمپرسور خاموش و روشن شود سرعت دور موتور کم و زیاد می شود، کمپرسور خطی میتواند مانند یک سوئیچ دیمر بالا و پایین برود.
امروزه دیگر در کمپرسورهای خطی و انواعی از اسکرال و کمپرسورهای روتوری دیگر میلنگ وجود ندارد. خنک کردن و روانکاری قسمت مکانیکی و الکتریکی توسط مقدار مشخصی روغن که داخل پوسته وجود دارد، انجام می شود، برای خنک کردن کمپرسور و کندانسور در فریزرهای بزرگ از فن استفاده می کنند.
کمپرسور یخچال وظیفه ی گردش و فشرده کردن گاز (مبرد فریون) در درون لوله های اواپراتور را بر عهده دارد که این گاز در کندانسور خنک شده و تبدیل به مایع می گردد. بر روی بدنه کمپرسور اغلب سه لوله دیده می شود، لوله ی مخصوص شارژ گاز ، لوله ی رفت (لوله فشار گاز)، لوله ی برگشت (لوله مکش گاز)
گاز از لوله رفت با فشار وارد کندانسور و بعد درایر (فیلتر تصفیه گاز) میشود و پس از سرد شدن و فیلتر شدن، گاز وارد اواپراتور (لوله های خنک کننده) می شود و دوباره وارد لوله برگشت کمپرسور شده و این سیکل همیشه تکرار می شود.
واقعیت در مورد کمپرسورها این است، آنها همگی در نهایت استهلاک مییابند. آنها برای همیشه به خوبی کار نمیکنند و در نهایت به یکی از این سه حالت از کار میافتند:
در سالهای ابتدایی عمر دستگاه، فرض بر این است که به درستی نصب شده است. شایعترین چیزی که برای موتور یخچال اتفاق میافتد خرابی الکتریکی است. به طور معمول زمانی که کمپرسور از نظر الکتریکی خراب میشود، از کار میافتد و دیگر کار نمیکند.
اغلب صدای «تق تق وز وز» از کار افتادگی را از رله میشنوید که سعی میکند کمپرسور از کار افتاده را راه بیاندازد، کمپرسورها گاهی اوقات به دلیلی صدای ترق ترق ایجاد میکنند. رایجترین آن در مورد جایی است که یخچال فریزر نصب شده است که مسئلهای است که به نوبه خود باعث نارسایی زودرس کمپرسور میشود. مثلا اگر یخچال فریزر تراز نباشد، فشار بیشتری به کمپرسور وارد خواهد شد.
با توجه به این که نیمی از کارهای روزمره نیاز اساسی به کمپرسور نیاز دارد. اهمیت کمپرسورها بیشتر از گذشته احساس می شود به طوری که شاید نتوان بدون کمپرسورها دیگر به راحتی زندگی کرد. یکی از وسایلی که در آن کمپرسورها نقش بسیار اساسی و حساسی دارند یخچال فریزر ها هستند. کمپرسور هوای یخچال ها برای عمل سردسازی یخچال انرژی الکتریکی را با پمپ کردن مبرد فریون یا همان گاز یخچال به لوله های یخچال انجام می دهد.
در این بین شناخت و نحوه کار کمپرسور هوای یخچالی بسیار می تواند به فهم و عیب یابی یخچال به شما کمک کند و در انتخاب موتور جدید یا خرید یخچال حتی به شما کمک کند. با توجه به این که هر وسیله ای در گذر زمان مستهلک می شود و نیاز به تعمیرات و یا سرویس دارد را همه متوجه ان هستیم یکی از این وسایل کمپرسور هوای یخچال است که با شناخت مناسب و درک کارکرد آن می توانیم در خرید و نگهداری آن بیشتر از گذشته دقت کرده و نگهداری کنید.
انواع کمپرسورهای پیستونی هرچند كه تمامی كمپرسورهای پیستونی بر مبنای اصول ذكر شده در بالا…
کمپرسورهای پیستونی هوا كمپرسورهای پیستونی عموما برای دبی كم و فشارهای زیاد مورد استفاده قرار می…
کمپرسورهای گریز از مرکز كمپرسورهای گریز از مركز بعداز كمپرسورهای پیستونی پرمصرف ترین كمپرسورها در…
اساس کار کمپرسورهای گریز از مرکز اصول کار این کمپرسورها و اساس کار کمپرسورهای…
8 فایده شگفت انگیز زندگی مینیمالیستی 8 فایده شگفت انگیز زندگی مینیمالیستی مینیمالیسم راهی…
زندگی مینیمال یعنی چه؟ زندگی مینیمال یعنی چه؟ در این پست از تجربهی سفر مینیمال…